10 dec Vegetarische bonenschotel
|
Hoofdgerecht
Porties: 4 personen
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui
- 2 theelepels komijn
- 800 gram tomatenblokjes
- 800 gram bruine bonen (of andere bonen naar keuze)
- 6 kleine aardappelen
- 200 gram vegetarische balletjes
- 2 eetlepels peterselie grof gesneden
Instructies
- Verhit de olie in een pan. Snipper de ui en fruit deze in 2 minuten.
- Schep de komijn erdoor en voeg de tomatenblokjes en bruine bonen toe.
- Breng aan de kook. Voeg eventueel peper naar smaak toe.
- Schep het geheel over in een ovenschaal.
- Schil de aardappelen en kook gaar. Snijd in partjes en schep deze door het bruine bonen-mengsel. Leg de vegetarische balletjes ertussen.
- Dek het geheel af met aluminiumfolie en laat ongeveer 25 minuten in de oven stoven.
- Maak het gerecht af met peterselie.
Sorry, the comment form is closed at this time.