04 jan Citroen amandel olijfolie cake
Tussendoortje
Porties: 1 cake
Ingrediënten
- 3 eieren
- 140 g suiker
- merg van 1 vanillestokje of 1 zakje vanillesuiker (liefst biologisch)
- 180 ml olijfolie
- 100 g amandelmeel
- 75 g rijstebloem
- 75 g boekweitmeel
- 50 g maïzena
- 2 tl bakpoeder
- snufje zout
- sap en rasp van 1 citroen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een kleine, ronde en hoge cakevorm (of een gewoon cakeblik) in met olijfolie en bekleed met bakpapier.
- Mix de eieren met de suiker en vanille met een mixer luchtig (ca. 3 min.). Voeg de olijfolie toe en mix nog 2 min.
- Meng in een aparte kom het amandelmeel, rijstmeel, boekweitmeel, maïzena, bakpoeder en zout goed door elkaar met een vork. Voeg het mengsel aan de eieren toe en mix een paar minuten.
- Voeg citroensap, citroenrasp toe aan het beslag en mix nog even tot het een mooi egaal beslag is.
- Giet het beslag in de cakevorm en bak de citroen amandel olijfolie cake in ca. 45 min. gaar. De taart is klaar als hij hol is als je erop klopt.
Sorry, the comment form is closed at this time.