Kikkererwtenburger

Vleesvervanger

Porties: 4 personen

kikkererwtenburger

Ingrediënten 

  • 1 blik kikkererwten
  • ½ paprika
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 60 gram boerenkool of spinazie
  • 2 eieren
  • Peper
  • 1 eetlepel ras el hanout
  • 50 gram havermout
  • Olijfolie

 

Instructies

  • Spoel de kikkererwten af en laat ze goed uitlekken. Dep ze goed droog met een theedoek.
  • Maal de kikkererwten, niet al te fijn, in een keukenmachine.
  • Snijd de paprika, ui en knoflook in stukken. Stop ze samen met de boerenkool of spinazie bij de kikkererwten in de keukenmachine en maal tot een gladder geheel. Het hoeft geen pasta te zijn, maar zowel de groenten als de kikkererwten moeten wel goed fijngesneden zijn.
  • Stop het mengsel in een kom en roer hier de eieren, ras el hanout en peper naar smaak doorheen. Roer er vervolgens de havermout door, voeg iets extra’s toe als het mengsel nog te nat is.
  • Verdeel het mengsel in vieren en vorm hier vier grote burgers van. Het is het handigste om eerste een bal te vormen en deze stevig aan te duwen, zodat ze niet zo snel uit elkaar vallen. Druk de bal vervolgens plat.
  • Verhit olie in een pan en bak de burgers beiden kanten 8 tot 10 minuten, op laag vuur goudbruin.

 

Bron: Eet als een expert, I’m a foodie (2016)

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.