Groene quinoa roerbak

Hoofdgerecht

Porties: 4 personen

30 minuten bereidingstijd  

groene quinoa roerbak

 

Ingrediënten

  • 240 gram quinoa
  • Olijfolie
  • 2 fijngesnipperde ui
  • 2 teentjes fijngesneden knoflook
  • 1 fijngesneden rode peper
  • 400 gram broccoli in roosjes
  • 400 gram (diepvries)doperwten
  • 2 blikken kikkererwten (uitlekgewicht 500 gram)
  • Sap van 1 citroen
  • 30 blaadjes fijngesneden verse munt
  • Handje fijngesneden verse peterselie
  • 2 in ringetjes gesneden lente- ui
  • 2 eetlepels pijnboompitten

 

Instructies

  • Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit olijfolie in een pan en fruit de ui, knoflook en rode peper.
  • Voeg de broccoliroosjes toe, roerbak deze even mee en voeg vervolgens de doperwten toe. Roerbak dit even tot de broccoli beetgaar is.
  • Voeg de gekookte quinoa, kikkererwten en het citroensap toe en roerbak het geheel nog even goed door elkaar.
  • Rooster ondertussen 2 eetlepels pijnboompitten lichtbruin in een droge koekenpan.
  • Voeg als laatste munt en peterselie toe en garneer het gerecht met pijnboompitten en lente- uit.

 

Bron: Eet als een expert, I’m a foodie (2016)

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.