13 jun Groene quinoa roerbak
Hoofdgerecht
Porties: 4 personen
30 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
- 240 gram quinoa
- Olijfolie
- 2 fijngesnipperde ui
- 2 teentjes fijngesneden knoflook
- 1 fijngesneden rode peper
- 400 gram broccoli in roosjes
- 400 gram (diepvries)doperwten
- 2 blikken kikkererwten (uitlekgewicht 500 gram)
- Sap van 1 citroen
- 30 blaadjes fijngesneden verse munt
- Handje fijngesneden verse peterselie
- 2 in ringetjes gesneden lente- ui
- 2 eetlepels pijnboompitten
Instructies
- Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit olijfolie in een pan en fruit de ui, knoflook en rode peper.
- Voeg de broccoliroosjes toe, roerbak deze even mee en voeg vervolgens de doperwten toe. Roerbak dit even tot de broccoli beetgaar is.
- Voeg de gekookte quinoa, kikkererwten en het citroensap toe en roerbak het geheel nog even goed door elkaar.
- Rooster ondertussen 2 eetlepels pijnboompitten lichtbruin in een droge koekenpan.
- Voeg als laatste munt en peterselie toe en garneer het gerecht met pijnboompitten en lente- uit.
Bron: Eet als een expert, I’m a foodie (2016)
Sorry, the comment form is closed at this time.