13 jun Vegetarische pasta met tomatensaus
Hoofdgerecht
Porties: 4 personen
20 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
- 300 gram volkorenpasta
- 10 tomaten
- 12 zongedroogde tomaten (+ 1 eetlepel olie hiervan)
- 2 teentjes fijngesneden knoflook
- 2 eetlepels Italiaanse kruiden (zie recept ‘Italiaanse kruiden’ onder het kopje ‘dressings’)
- 2 blikjes tomatenpuree (totaal 140 gram)
- Olijfolie
- 2 paprika’s in blokjes
- 2 blikje linzen (uitlekgewicht 260 gram)
- 300 gram (diepvries)doperwten
- 4 eetlepels geraspte jong belegen kaas
- Basilicum ter garnering
Instructies
- Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Pureer de tomaten met de zongedroogde tomaten en olijfolie, knoflook, Italiaanse kruiden en tomatenpuree tot een gladde saus.
- Verhit olijfolie in een pan, bak de paprika kort en voeg de tomatensaus toe.
- Voeg vervolgens de linzen en doperwten toe en verwarm deze.
- Roer vervolgens de pasta door de saus en serveer met kaas en wat verse basilicum.
Bron: Eet als een expert, I’m a foodie (2016)
Sorry, the comment form is closed at this time.