20 jun Kipstoofpot
Hoofdgerecht
Porties: 4 personen
30 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
- 400 gram kipfilet
- 240 gram volkorencouscous
- Olijfolie
- 1 fijngesneden ui
- 1 teentje fijngesneden knoflook
- 2 theelepels komijn
- 2 theelepels (pittige) paprikapoeder
- 2 theelepels versgeraspte gember
- 1 theelepel kaneel
- 1 aubergine
- 10 fijngesneden dadels
- Sap van een citroen
- Scheutje water
Instructies
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Bereid de couscous volgens aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit olijfolie in een pan met een dikke bodem en voeg hier de ui en knoflook aan toe. Voeg vervolgens de komijn, paprikapoeder, versgeraspte gember en kaneel toe en bak dit kort mee. Voeg de kip toe en bak deze zachtjes.
- Snijd de aubergine in blokjes en voeg deze toe aan de kip.
- Voeg de dadels, samen met het citroensap, een klein scheutje water toe aan de pan.
- Laat een paar minuten zachtjes stoven.
- Serveer de kipstoofpot met de couscous.
Bron: Eet als een expert, I’m a foodie (2016)
Sorry, the comment form is closed at this time.