06 jul Noodle roerbak met tofu
Hoofdgerecht
Porties: 4 personen
30 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
- 240 gram volkorennoodles
- Olijfolie
- 1 fijngesnipperde ui
- 1 teentje fijngesneden knoflook
- 600 gram champignons in plakjes
- 400 gram gesneden boerenkool
- 400 gram gemarineerde tofu (zie recept onder kopje ‘dressings’)
- 2 eetlepels sesamzaad
Instructies
- Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking en verhit olijfolie in een wokpan.
- Voeg de ui en knoflook toe, fruit dit kort en voeg daarna de champignons toe en bak deze tot ze goudbruin zijn.
- Voeg daarna de boerenkool toe en bak deze kort tot het iets geslonken is, maar nog wel knapperig.
- Bak de gemarineerde tofu in een koekenpan en voeg (inclusief marinade) aan de champignons en boerenkool toe.
- Roer de noodles erdoorheen en garneer met sesamzaadjes.
- Variatietip: vervang de tofu door zalm, kip of biefstukreepjes.
Bron: Eet als een expert, I’m a foodie (2016)
Sorry, the comment form is closed at this time.