06 jul Zoete aardappelcurry
Hoofdgerecht
Porties: 4 personen
30 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
- Olijfolie
- 1 fijngesnipperde ui
- 1 teentje fijngesneden knoflook
- 2 eetlepels versgeraspte gember
- 600 gram zoete aardappel
- 2 eetlepels currykruiden (zie recept onder kopje ‘dressings’)
- 400 ml kokosmelk
- 400 ml water
- 500 gram peultjes
- 2 blikken kikkererwten (uitlekgewicht 2x 265 gram)
- 600 gram spinazie
- Verse koriander
Instructies
- Verhit olijfolie in een pan en voeg de ui, knoflook en gember toe.
- Snijd de zoete aardappel in blokjes en voeg deze samen met de currykruiden toe.
- Schenk hier vervolgens de kokosmelk en het water bij.
- Breng aan de kook en laat 10 minuten pruttelen tot de zoete aardappelblokjes bijna gaar zijn.
- Snijd de peultjes in smalle reepjes en laat deze een paar minuten meepruttelen.
- Voeg de kikkererwten en daarna beetje bij beetje de spinazie toe en roer dit goed door, tot de spinazie geslonken is en de kikkererwten warm zijn.
- De peultjes mogen nog knapperig zijn.
- Garneer vervolgens met koriander.
Bron: Eet als een expert, I’m a foodie (2016)
Sorry, the comment form is closed at this time.