06 jul Vegetarische Mexicaanse burrito’s
Hoofdgerecht
Porties: 4 personen
30 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
- Olijfolie
- 1 fijngesnipperde rode ui
- 2 teentjes fijngesneden knoflook
- 2 eetlepels Mexicaanse kruiden (zie recept onder het kopje ‘dressings’)
- 2 rode paprika’s in blokjes
- 8 tomaten in blokjes
- 400 gram maïs
- 2 blikken kidneybonen, afgespoeld (uitlekgewicht 2x 250 gram)
- 8 volkorenwraps
- 1 fijngesneden sjalot
- 1 fijngesneden rode peper
- 1 geprakte avocado
- Sap van een limoen
- 4 eetlepels Griekse yoghurt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verhit olie in een pan en voeg hier de rode ui, 1 teentje knoflook en Mexicaanse kruiden aan toe en fruit dit kort.
- Laat de paprika en tomaten kort meebakken.
- Voeg vervolgens de maïs en kidneybonen toe, roer goed door tot het warm is.
- Verwarm 8 volkorenwraps door ze 20 seconden in de magnetron (800 Watt) te leggen zodat ze soepel worden (of in de koekenpan) en verdeel het groenten mengesel hierover.
- Rol de wraps op, steek ze vast met een cocktailprikker en leg ze in een (met olie ingevette) ovenschaal.
- Bak ze 15 minuten in de oven tot ze iets bruin en krokant zijn.
- Maak ondertussen de guacamole door de sjalot, rode peper, knoflook en tomaat te mengen met de geprakte avocado en het limoensap.
- Serveer de burrito’s met de guacamole en Griekse yoghurt.
Bron: Eet als een expert, I’m a foodie (2016)
Sorry, the comment form is closed at this time.