05 aug Vegetarische couscous falafel- schotel
Hoofdgerecht
Porties: 4 personen
Ingrediënten
- 1 rode paprika
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 400 gram kikkererwten uit blik
- 1 rode ui
- 250 gram volkoren couscous
- 500 gram zelfgemaakte falafelballetjes, zie recept falafel onder het kopje ‘hoofdgerechten’, of kies voor kant en klare falafelballetjes uit de supermarkt
- 15 gram koriander
- Olijfolie
Instructies
- Kies je ervoor om de falafelballetjes zelf te maken, zie recept falafel onder het kopje ‘hoofdgerechten’. De falafel heeft wel een nacht weektijd nodig. Of kies anders voor kant- en klare falafelballetjes uit de supermarkt.
- Bereid de couscous volgens de verpakking.
- Snij de paprika, aubergine, courgette en ui in blokjes.
- Bak de groente en de kikkererwten met een klein beetje olijfolie in een pan.
- Verhit ondertussen een klein beetje olijfolie in een andere pan en bak de falafel in ongeveer 6 minuten goudbruin.
- Hak de koriander fijn.
- Schep de couscous door de groente.
- Verdeel de couscous en falafel over de borden. Garneer met de koriander.
Sorry, the comment form is closed at this time.