10 aug Vegetarische paprikasoep
Maaltijdsoep
Porties: 4 personen
Ingrediënten
- Olijfolie
- 2 uien, gesnipperd
- 2 rode paprika’s, in stukjes gesneden
- 4 kleine aardappels, in kleine blokjes gesneden
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- Paprikapoeder
- 2 theelepels gemalen komijn
- Mespuntje chilipoeder
- 2 blikken gepelde tomatenblokjes
- 1 blikje tomatenpuree
- 4 dl water
- 2 blikken kidneybonen
Instructies
- Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit de uien op lage stand in ongeveer 5 minuten lichtbruin.
- Voeg de paprika- en aardappelblokjes, de knoflook en specerijen toe en roerbak nog een paar minuten.
- Voeg de tomatenpuree en tomatenblokjes toe en bak een paar minuten.
- Pureer de soep een klein beetje fijner.
- Voeg het water en de kidneybonen toe.
- Breng weer aan de kook en laat op een lage stand ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen.
Sorry, the comment form is closed at this time.