FODMAP RECEPTEN

Tussendoortje Ingrediënten 150 ml olie (kokos, zonnebloem, noten of olijfolie) 250 g pure chocolade 250 g suiker of ahornsiroop 1 zakje vanillesuiker of 2 tl vanille 130 g rijstbloem 40 g maïzena 1/2 tl xanthaangom 3 eieren, geklopt optioneel: (voor een nog smeuïger resultaat) 125 ml lactosevrije melk of slagroom   Instructies  Verwarm de oven voor...

Tussendoortje Porties: 1 cake Ingrediënten 3 eieren 140 g suiker merg van 1 vanillestokje of 1 zakje vanillesuiker (liefst biologisch) 180 ml olijfolie 100 g amandelmeel 75 g rijstebloem 75 g boekweitmeel 50 g maïzena 2 tl bakpoeder snufje zout sap en rasp van 1 citroen Instructies...

Ontbijt of lunch Ingrediënten 200 g droge ingrediënten (bv. havermout, havervlokken, quinoa vlokken, gebroken lijnzaad, zonnebloempitten, pompoenpitten etc.) 1 ei of 5 el water 1 el olijfolie 1/2 tl zout optioneel: 1/2 tl xanthaangom of psyllium (dit houd de crackers iets beter aan elkaar)   Instructies  Verwarm de oven voor op 200...

Hoofdgerecht Porties: 4 personen Ingrediënten 400 g tofu klein bosje verse koriander, grof gehakt 3 el sesamolie 1/2 tl komijn 1 tl korianderpoeder 1 tl paprikapoeder snufje zout of een klein scheutje worchestersaus of ketjap optioneel: 1/4 chilipeper, fijngehakt of 1 tl sambal 4 paprika’s of 12 minipaprika’s   Instructies  Verwarm de oven voor op 200 graden....

Ontbijt Porties: Met deze hoeveelheid ingrediënten kunt u ongeveer 10- 15 keer ontbijten. Ingrediënten 200 g geplette haver 2 el ahornsiroop of rijststroop 2 el noten (zoals walnoten, amandelen, pecannoten: geen cashew en pistache) 2 el zaden en pitten (zoals zonnebloempitten, pompoenpitten, chiazaad, sesamzaad) 2 el olijfolie of gesmolten kokosolie Eventueel: 1...

Salade Ingrediënten 4 grote tomaten of 300 g snoeptomaten 1 komkommer 1 rode paprika 100 g olijven, zonder knoflook Olijfolie 200 g feta optioneel: grof gehakte verse of gedroogde oregano optioneel: 300 g glutenvrije of speltpasta, gekookt Peper   Instructies  Snijd alle groenten in blokjes. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de komkommer. De zaadlijsten kunnen...

Hoofdgerecht Porties: 4 personen Ingrediënten 250 g glas noedels / rijstnoedels 300 g grof geraspte wortel 300 g grof geraspte courgette 1 komkommer (zaadjes verwijderd, in dunne reepjes gesneden) paar takjes koriander 1 limoen 3 el sesamolie peper   Instructies  Kook de glas noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel af met koud water. Meng...

Hoofdgerecht Porties: 4 personen Ingrediënten Voor de spinaziepannenkoeken: 2 volle handen gewassen spinazie 500 ml lactosevrije of plantaardige melk 250 ml water 3 eieren snufje zout 1 el psylliumzaad 150 g boekweitmeel 100 g rijstmeel optioneel: handje verse basilicum, bieslook of peterselie olie om in te bakken   Voor de vulling: 4 el ricotta 2 el olijfolie rasp en sap van 1/2...

Hoofdgerecht Porties: 4 personen Deze visburgers zijn heerlijk met gebakken aardappelen of cassave en een lekkere groene salade of wat FODMAP arme gekookte groenten. Ingrediënten 500 g witte visfilet 2 el bieslook, fijngehakt 2 el kerriepoeder 3 el citroensap zout en peper 3 el olijfolie   Instructies Maal de visfilet in de keukenmachine samen met...

Lunchgerecht Porties: 1 persoon Deze Thaise omelet is een lekker licht lunchgerecht of bijgerecht bij een Oosterse maaltijd. Als lunch kan je deze Thaise omelet serveren op een geroosterde zuurdesem spelt- of glutenvrije boterham. Ingrediënten 2 eieren 1/2 rode paprika, in blokjes paar takjes verse koriander, blaadjes er af geplukt 1...