HOOFDGERECHTEN

Hoofdgerecht Porties: 4 personen Ingrediënten 400 gram kikkererwten 300 gram zilvervliesrijst 1 ui 1 prei 2 paprika’s 150 gram witte kool 100 gram taugé 1 theelepel komijnpoeder 1 theelepel korianderpoeder 0,5 theelepel kardemom 0,5 theelepel zwarte peper Olie   Instructies Kook de rijst volgens de aanwijzingen op...

Porties: 4 personen 15 minuten bereidingstijd+ 20 minuten oventijd Ingrediënten 200 gram bulgur 4 rode paprika’s 1 courgette 250 gram cherrytomaten 4 eetlepels hummus 200 ml magere yoghurt 50 gram walnoten 5 takjes tijm   Instructies Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de bulgur volgens...

Maaltijdsoep Porties: 4 personen   Ingrediënten Olijfolie 2 uien, gesnipperd 2 rode paprika’s, in stukjes gesneden 4 kleine aardappels, in kleine blokjes gesneden 3 teentjes knoflook, fijngehakt Paprikapoeder 2 theelepels gemalen komijn Mespuntje chilipoeder 2 blikken gepelde tomatenblokjes 1 blikje tomatenpuree 4 dl water 2 blikken kidneybonen   Instructies...

Hoofdgerecht Porties: 4 personen   Ingrediënten 1 rode paprika 1 aubergine 1 courgette 400 gram kikkererwten uit blik 1 rode ui 250 gram volkoren couscous 500 gram zelfgemaakte falafelballetjes, zie recept falafel onder het kopje ‘hoofdgerechten’, of kies voor kant en klare falafelballetjes uit de supermarkt ...

Hoofdgerecht/ bijgerecht Porties: 4 personen 20 minuten bereidingstijd     Ingrediënten 200 gram volkoren couscous 6 bosuitjes 1 limoen 1 komkommer 15 gram verse munt 15 gram verse peterselie 15 gram verse koriander 8 trostomaten 100 gram feta   Instructies Bereid de couscous volgens de verpakking. Snijd vervolgens de...

Vleesvervanger Porties: 4 personen; 10 tot 12 groentekoekjes 20 minuten bereidingstijd Voor deze groentekoekjes kun je alle restjes groenten gebruiken die nog in de koelkast liggen. Door verschillende kruiden en specerijen te gebruiken kun je eindeloos variëren. Ingrediënten 6 eieren 6 eetlepels volkorenmeel Kruiden naar keuze (bijvoorbeeld paprikapoeder,...

Hoofdgerecht Porties: 4 personen 25 minuten bereidingstijd   Ingrediënten Olijfolie 300 gram volkorenpasta 400 gram kipfilet 600 gram spinazie 400 gram cherrytomaten 6 eetlepels pesto (zie recept onder het kopje ‘dressings’) 1 lente- uit in ringetjes   Instructies Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de...

Hoofdgerecht Porties: 4 personen 30 minuten bereidingstijd   Ingrediënten Olijfolie 1 fijngesnipperde rode ui 2 teentjes fijngesneden knoflook 2 eetlepels Mexicaanse kruiden (zie recept onder het kopje ‘dressings’) 2 rode paprika’s in blokjes 8 tomaten in blokjes 400 gram maïs 2 blikken kidneybonen, afgespoeld (uitlekgewicht 2x 250 gram) ...

Hoofdgerecht Porties: 4 personen 30 minuten bereidingstijd   Ingrediënten Olijfolie 1 fijngesnipperde ui 1 teentje fijngesneden knoflook 2 eetlepels versgeraspte gember 600 gram zoete aardappel 2 eetlepels currykruiden (zie recept onder kopje ‘dressings’) 400 ml kokosmelk 400 ml water 500 gram peultjes 2 blikken kikkererwten (uitlekgewicht 2x 265...

Hoofdgerecht Porties: 4 personen 30 minuten bereidingstijd   Ingrediënten 240 gram volkorennoodles Olijfolie 1 fijngesnipperde ui 1 teentje fijngesneden knoflook 600 gram champignons in plakjes 400 gram gesneden boerenkool 400 gram gemarineerde tofu (zie recept onder kopje ‘dressings’) 2 eetlepels sesamzaad   Instructies Kook de noodles volgens de aanwijzingen...

Hoofdgerecht Porties: 4 personen 25 minuten bereidingstijd   Ingrediënten 500 gram kabeljauw Olijfolie 1 fijngesneden ui 2 teentjes fijngesneden knoflook 2 eetlepels Italiaanse kruiden (zie recept onder het kopje ‘dressings’) 2 aubergines 1 courgette 2 paprika’s 400 ml tomatenpassata (gezeefde tomaten) 1 blik reuzenbonen (uitlekgewicht 255 gram) Peper   Instructies Verhit olijfolie in een pan met een dikke bodem en voeg...

Hoofdgerecht Porties: 4 personen 30 minuten bereidingstijd   Ingrediënten 400 gram kipfilet 240 gram volkorencouscous Olijfolie 1 fijngesneden ui 1 teentje fijngesneden knoflook 2 theelepels komijn 2 theelepels (pittige) paprikapoeder 2 theelepels versgeraspte gember 1 theelepel kaneel 1 aubergine 10 fijngesneden dadels Sap van een citroen Scheutje water   Instructies Snijd de kipfilet in blokjes. Bereid de couscous volgens aanwijzingen op de verpakking. Verhit olijfolie...

Hoofdgerecht Porties: 4 personen 20 minuten bereidingstijd + 25 minuten wachttijd   Ingrediënten 240 gram zilvervliesrijst Olijfolie 400 gram courgette 400 gram venkel 4 handjes spinazie 400 gram kabeljauw 2 eetlepels dille 2 citroenen Peper   Instructies Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de zilvervliesrijst volgens aanwijzingen op de verpakking Snijd de courgette in kleine blokjes en de venkel...

Hoofdgerecht Porties: 4 personen 20 minuten bereidingstijd     Ingrediënten 300 gram volkorenpasta 10 tomaten 12 zongedroogde tomaten (+ 1 eetlepel olie hiervan) 2 teentjes fijngesneden knoflook 2 eetlepels Italiaanse kruiden (zie recept ‘Italiaanse kruiden’ onder het kopje ‘dressings’) 2 blikjes tomatenpuree (totaal 140 gram) Olijfolie 2 paprika’s in blokjes 2 blikje linzen (uitlekgewicht 260 gram) 300 gram...

Hoofdgerecht Porties: 4 personen 30 minuten bereidingstijd     Ingrediënten 240 gram quinoa Olijfolie 2 fijngesnipperde ui 2 teentjes fijngesneden knoflook 1 fijngesneden rode peper 400 gram broccoli in roosjes 400 gram (diepvries)doperwten 2 blikken kikkererwten (uitlekgewicht 500 gram) Sap van 1 citroen 30 blaadjes fijngesneden verse munt Handje fijngesneden verse peterselie 2 in ringetjes gesneden lente- ui 2 eetlepels pijnboompitten   Instructies...